Friday , January 27 2023

Dolly Daggers – Dolly Daggers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, , betyg: 0]

Sångaren i Dolly Daggers har en manierad och teatralisk röst av den sort som lär dela upp lyssnarna i för- och emot. Det blir som med The Darkness. Antingen älskar eller hatar man dem och även om man gillar musiken är det Justin Hawkins stämma som blir avgörande i slutskedet. Nu är inte Dolly Daggers sångare Ludvig Sersam fullt lika extrem, men han har definitivt drag av Hawkins. Personligen har jag inget problem med den saken.
Musiken består snarare av popig och lite glammig rock än hårdrock och av den här plattans fyra låtar att döma har Malmö-gruppen potential att nå en större publik. Inriktningen känns aningen splittrad, vilket gör det osäkert om Dolly Daggers är på väg mot pop- eller den tuffare rocksscenen. Kanske slår de sig ner i ett landskap mitt emellan, såsom The Ark. Vilket det blir får framtiden utvisa. Bandet har i alla fall trevliga och händelserika låtar, några riktigt tilltalande melodier och vi lär säkerligen få höra mer av dem i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …