Wednesday , February 21 2024

Dolly Daggers – Dolly Daggers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, , betyg: 0]

Sångaren i Dolly Daggers har en manierad och teatralisk röst av den sort som lär dela upp lyssnarna i för- och emot. Det blir som med The Darkness. Antingen älskar eller hatar man dem och även om man gillar musiken är det Justin Hawkins stämma som blir avgörande i slutskedet. Nu är inte Dolly Daggers sångare Ludvig Sersam fullt lika extrem, men han har definitivt drag av Hawkins. Personligen har jag inget problem med den saken.
Musiken består snarare av popig och lite glammig rock än hårdrock och av den här plattans fyra låtar att döma har Malmö-gruppen potential att nå en större publik. Inriktningen känns aningen splittrad, vilket gör det osäkert om Dolly Daggers är på väg mot pop- eller den tuffare rocksscenen. Kanske slår de sig ner i ett landskap mitt emellan, såsom The Ark. Vilket det blir får framtiden utvisa. Bandet har i alla fall trevliga och händelserika låtar, några riktigt tilltalande melodier och vi lär säkerligen få höra mer av dem i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …