Gender – The Stranger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 0]

Sugen på något utöver det vanliga? Om du är det kan säkert Gender vara svaret på ditt begär, något märkligare har jag inte hört på många år.
“The Stranger” är en singel med ganskla varierande spår. Titelspåret låter som någon småsvår Trevor Horn låt med smak av acidhouse. Personligen får den mig att vilja stänga av och slänga bort skivan, men samtidigt är det ytterst fascinerande, för sån här musik kan man väl inte göra?
Knaserierna fortsätter i “La Vedette (The New Deal Mix)” som levereras på franska till ljuvligt tunga synthar. Och det är nu jag inser att det skulle varit ett stort misstag att skickat av plattan direkt.
Avslutande “Dancing On Nails” är på intet sätt mer mainstream än de övriga två låtarna. Istället tycker jag mig höra Kate Bush eller svenska Dive i det vackra elektroniska landskapet. Det är med andra ord riktigt spännande. Och bra!
Jag tycker att en hel del av de artister som Electric Fantastic Sound fångat upp svajar betänkligt, men Gender är ett lysande undantag. Nu håller jag tummarna för att även tråk-Sverige i stort får upp ögonen, och öronen, för detta fräscha inslag i musikfloran.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …