Saturday , February 24 2024

The Carnation – Human Universals

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Sounds of Subterrania/ Border, betyg: 0]

England. 80-tal. Skrammelpop. Tre ord som ganska bra sammanfattar Göteborgsbandet The Carnation och deras andra album “Human Universals”.
Det låter The Cure, The Smiths, The Jam och de där andra banden som var populära för sisådär 20-25 år sen. Jag tyckte inte de var särskilt bra då, och jag tycker inte att kombinationen av svärta, ödsliga ljudlandskap och brittisk accent är mycket bättre nu.
Men i Göteborg verkar man ha snöat in på Morrissey och hans gelikar, och ska man nu ägna sig åt den genren så lyckas The Carnation ganska bra. Tydliga kopplingar finns även till den australienska rockscenen på 80-talet. Vem hade trott att band som The Triffids och Hunters & Collectors någonsin skulle få en revival?

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …