Tuesday , April 16 2024

The Stills – Without Feathers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Vice/ Warner Music, betyg: 0]

För tre år sedan debuterade The Stills från Montreal med fina, synthiga albumet Logic Will Break Your Heart. Sedan dess har bandet flyttat till New York och förändrats. Inom gruppen har det skett medlems- och instrumentbyten. Trummisen Dave Hamelin delar numera mikrofonen med Tim Fletcher och gitarristen Greg Paquet har hoppat av skutan helt. Musikaliskt har man lämnat sin inriktning på cineastiskt 80-talssound för en mer organisk och samtidigt mindre originell ljudbild. Enligt Hamelin finns det ingen anledning att återupprepa första skivan och det är en respektingivande tankegång, men med Without Feathers – en titel lånad ifrån en Woody Allen-film – känns det som att The Stills har lämnat hela ursprungskonceptet därhän samtidigt.
Det betyder inte att Without Feathers är en dålig platta. Däremot betyder det att de som verkligen gillade Logic Will Break Your Heart inte längre kommer att känna igen sig. Plattan har några trevliga låtar såsom “She´s walking out”, “Oh shoplifters”, “Destroyer” och “The house we live in”, men i det stora hela upplever jag att gruppens förändring blivit till det sämre. Det här är helt enkelt mer av en vanlig popplatta i mängden. Förhoppningsvis inser The Stills sitt misstag och tar ett steg tillbaka vid nästa albumsläpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …