Saturday , February 4 2023

Lo-Fi-Fnk – Boylife

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, La Vida Locash/ Dotshop, betyg: 0]

23-åringarna Stockholmarna Leo Drougge och August Hellsings band med det lite udda namnet Lo-Fi-Fnk har kallats elektropop, punk, dansmusik och fått paralleller dragna till både The Tough Alliance, Prince, NERD, Cindy Lauper och New Order – så vad ska man egentligen tro?
Här kommer två till: Lo-Fi-Fnk spelar modern disco i samma stil som Le Sport.
Mixar ni alla referenser borde den samlade bilden beskriva ganska bra vad det handlar om. Men istället för att krångla in sig i virriga (och smått onödiga) resonemang om genre-tillhörighet borde den intressanta frågan vara om det är bra. Och det är det – stundtals.
Lo-Fi-Fnk låter modernt, och bara det i sig är bra. För att vara en debutplatta är Boylife dessutom förvånansvärt mogen, utan att tappa den energi, vilja och friskhet som ofta kännetecknar förstlingsverk.
Många av låtarna svänger dessutom så grymt att benen omöjligt kan stå stilla. Och det är väl egentligen det enda ni behöver veta.

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …