Code 64 – Departure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Memento Materia, betyg: 0]

Code 64 gör en elektropop som håller hög klass och “Departure” är en av de bästa svenska synthskivorna jag hört hittills i år. Har man hört någon av singlarna “Sea Of Stars” eller “Leaving Earth” som öppnar skivan vet man ungefär vad som väntar, man ska dock inte förvänta sig riktigt lika starka låtar rätt igenom. Några av spåren, som “Orbit” och “Echoes”, drar åt futurepophållet medans “Every Moment” är mer ren synthpop. En av de svagheter som finns på skivan är sången, att den känns lite oslipad vänder Code 64 till sin fördel genom att få till ett personligare sound. Något som lyfter “Departure” är den variation de visar upp genom dataspelsspåret “Go64” och synthballaden “Carry me home” och som helhet har Code 64 lyckats göra en utomordentlig skiva i “Departure”.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …