Le Sport – Euro Deluxe Dance Party

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Songs I Wish I Had Written, betyg: 0]

Ingen har väl missat Le Sport vid det här laget. Brakhiten “Tell No One About Tonight” förra året placerade hobbyprojektet Le Sport på topplistorna och nu är fullängdaren ” Euro Deluxe Dance Party” här.

Musikaliskt består hela plattan av electropop i stil med “Tell No One About Tonight” med kryddor som smakar såväl New Order och Pet ShopBoys som Daft Punk. Jag upplever ett par av låtarna mer som variationer än som helt individuella spår, men det gör inte så mycket för såhär mycket sommarpop var det länge sedan jag hörde på en och samma skiva.

Skivan har en mycket kort speltid, bara 34 minuter, men på den tiden lyckas duon beta av 10 sköna popspår. För den som ändå anser speltiden vara i snålaste laget finns ett par dolda bonusspår på skivan. Le Sport har nämligen rippat alla låtar som även finns i mp3-format på skivan, och bland dessa finns det ytterligare två låtar som annars inte hörs under vanlig uppspelning. Udda, men intressant grepp.

Med “Euro Deluxe Dance Party” har Le Sportbevisat att man är långt mycket mer än en dagslända. Om nu någon trodde det.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …