Friday , September 29 2023

24: The Game –

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[spel, Playstation 2, betyg: 0]

Filmlicensierade spel har länge varit ett framgångsrikt koncept. På senare år har det även gjorts spel på populära tv-serier. Det senaste i raden är 24, baserat på actionserien med samma namn som satte fart på avdankade Kiefer Sutherlands karriär när terroristskräcken växte till oproportionerliga nivåer efter elfte september.
I 24: The Game har spelkaraktärerna försetts med originalröster från seriens skådespelare. Både skådespeleriet och manus är mer kompetent än majoriteten av andra tv-spel, men där slutar de få styrkorna med 24: The Game. Det som kunde ha varit ett kul actionspel i tredjepersonsperspektiv á la Max Payne, har istället blivit en trist pangahistoria med frustrerande kontroller. Huvuddelen av spelet går ut på att styra en kylskåpssmidig Jack Bauer och meja ned terrorister. Därutöver bjuds det spelmoment som trista minispel och sega biljakter. Det från tv-serien nyskapande realtidsformatet finns med, men klockan tickar iväg lite som den själv vill. Och tur är väl det. För vem skulle orka med att spela 24: The Game i ett dygn?

Om Webbmaster

Kolla även

Cold Connection – tolkar Pages “Aska” och bjuder på snygg musikvideo

Häromåret släppte Page låten ”Aska” på en uppskattad EP med samma namn. Nu har Cold …