Gustav & The Seasick Sailors – Sirkus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Marilyn Records/Sound Pollution, betyg: 0]

Här har vi ytterligare ett ungt band med smak för soulig indie- och singer/songwriter-pop med engelska texter. Singeln “Charlie Fay” med tangorytm är inte alls tokig. Killarna kan lira och plattan låter bra, men jag saknar vokalt egensinne och tröttnar rätt snabbt på Gustavs något enformiga röst. Den här genren känns förlegad sedan länge och det har blivit allt svårare att hitta oaser i öknen. Jag kan inte påstå att Gustav & The Seasick Sailors innebär det efterlängtade vattenhålet, men visst är det fint med den vemodiga melodin och trumpeten i “She walked with her hands tied” och swingstuket i “Sweden slow”.
Över huvud taget bjuder Gustav & The Seasick Sailors på en rätt varierad musikalisk gryta inom genren, men hade texterna varit på svenska hade plattan känts mer personlig. Nu blir Sirkus något av en skiva i mängden, trots den musikaliska lekfullheten och en utmärkt gitarrist. Femton låtar är dessutom för många och cd´n hade mått bra om någon hade plockat bort de mest oväsentliga, slöare numren. Hade de tio, tolv bästa spåren lämnats kvar skulle Sirkus ha blivit en mycket starkare och mer gedigen utgåva, men i det stora hela är alstret småputtrigt trevlig sådär, om än lite blek. Inget man kommer att spela dagligen men när man är på rätt humör åker den säkert på i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …