Wednesday , February 21 2024

Static – Re: Talking About Memories

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, City Centre Offices, betyg: 0]

“Jag vet precis vad jag ska säga, det är bara en lek som jag leker” sjunger Static aka Hanno Leichtmann och gör en klädsam cover av The Assemblys “never never” och jag vet precis vad jag ska tycka “Förbannad vare pop i alla dess former!”.

Men jag kan inte tycka så hur mycket mina principer än ger sig till känna. Jag fastnar för Hannos varma, omslutande och ändå klagande röst. Produktionen är felfritt, med trummor mjuka nog att inte störa ljudbilden men ändå kraftiga nog att accenturea minimalismen. Elektronikan som genre har formligen exploderat de senaste åren och en rad berlinska bolag såsom City Center Offices, Morr Music, Monika Enterprise med flera och Leichtmanns aka Statics senaste inlägg i den debatten får klart godkänt. Leichtmann har till sin hjälp Roland Lippok som normalt förekommer i To Rococo Rot och Tarwater och Martin Siewert som tidigare arbetat med tyske elektroniakungen Fennesz och Toshimaru Nakamura. Den drömska plattan uppfyller titelns innehållsförklaring och är utmärkt bakgrundsmusik att bli nostalgisk till. Varken mer eller mindre, även om spår som den digitaliserade popfunken “shift smash, surge, swell” bäddar för ett högre betyg än det slutgiltiga.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …