Thursday , February 29 2024

Hermano – Live At W2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Suburban Records, betyg: 0]

Med killar som John Garcia (Kyuss/Unida), David Angstrom (Black Cat Bone/ Supafuzz) och Steve Earle (Afghan Whigs) i bandet kan resultatet inte gärna bli någon finstämd eller sublim upplevelse, eller hur? När låtarna heter saker som “Cowboy suck”, “Quite fucker” och “Roll over” och då enda coverspåret är AC/DC´s “TNT” så fattar ni vart det barkar hän. Jepp, detta är repetetiv riffrock av hårt och rejält slag, inför en publik som knappast stod och gäspade.
Amerikanska Hermano har två studioalbum i bagaget sedan tidigare och det kan tyckas tidigt att redan släppa en live, men å andra sidan är det live den här typen av grupper kommer till sin absoluta rätt. Råheten, attacken, den mullrande basen och de skitiga gitarrackorden är som gjorde för att kastas i ansiktet på en triggad människomassa. De som stod framför Hermano’s scen kvällen då denna platta spelades in, fick vad de kom dit för.
Stonerrocken har mycket gemensamt med den tidiga 70-talshårdrocken, även om den inte är lika flippad och varierad som banden på den tiden brukade vara, men vet du med dig att du gillar svängigt fläsk och wah wah-skrikande, fuzzade gitarrer så är Live At W2 din grej. Här sparas nämligen inte på krutet och melodierna är av underordnad betydelse, även om de finns. Dessutom har John Garcia en cool röst att föra fram budskapet med. Kick out the jams, baby!

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …