Missing Sound – Missing Sound

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rainbow Music, betyg: 0]

Talande röster på italienska, tyska, franska och engelska, kvittrande fåglar, trummaskiners programmerade rytmer och synthar som spelar melodier, skapar atmosfärer och åstadkommer allehanda märkliga ljud. Det är melodiskt och vackert, små popsånger med smittande refränger och vackra stämningar som inte nöjer sig med att enbart vara popsånger. Det kunde ha blivit väldigt kallt och alienerat, men istället framkallar Missing Sound en lekfull värme via sin maskinpark och resultatet blir alldeles väldigt charmigt. Det råder ett tilltalande lugn över den här skivan, men den är inte på något vis ambient eller sömnig. Tvärtom händer hela tiden saker och lyssnaren dras djupare in i Missing Sounds syntetiska värld för varje låt som gör entré. Första spåret, “The hummer”, har givits ut på singel och gjorts video av. Men det finns gott om låtar här som hade fungerat minst lika bra som singlar. Å andra sidan är detta knappast sådan musik som hamnar högt på försäljningslistor, är jag rädd. Så här kul är nämligen sällan kommersiella hitlåtar. Däremot torde Missing Sound ha en god chans att hamna en bit upp på synth- och alternativlistor. Åtminstone om det finns någon rättvisa i världen (vilket de flesta av oss vet att det inte gör.) Hur som haver är detta ett väldigt trevligt debutalbum av en grupp som jag vet väldigt lite om, men som jag gillar väldigt mycket.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …