Korn – See You On The Other Side

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Virgin Records, betyg: 0]

Korn är numer ett fyramannaband sedan gitarristen Brian Welch lämnat skutan och istället för att tappa humöret har de återstående medlemmarna spelat in See You On The Other Side. Plattan ägnas åt att attackera falskhet i alla dess former: politiker, USA´s konservatism, samt organiserad religion, men här finns också låtar om ensamhetskänslan efter ett gräl med flickvännen. Vad som förvånar är snarare musiken än texterna. Korn känns inte så brutalt hårda längre. Nu-metallen har lagts i malpåse till fördel för industriliknande rockmusik och det är en utveckling som åtminstone jag välkomnar varmt. Plötsligt känns Marilyn Manson och Nine Inch Nails som mer relevanta associationer än pipskäggsprydda, kortbyxförsedda och tribaltatuerade flintskallar med nedstämnda gitarrer och hyperaggressiv vrede i bagaget. See You On The Other Side har inte lika mycket med metal att göra som tidigare. Det här är en experimentell och visserligen delvis tung platta, men samtidigt har Korn verkligen bemödat sig om att skapa någonting mer spännande och mångsidigt än förut. Det är möjligt att de gamla Korn-fansen kommer att bli besvikna, men själv är jag positivt överraskad. Den här cd´n kräver mer av lyssnaren än headbanging och likfullt finns här låtar som är just låtar. En högst välkommen utveckling av ett band som inte tidigare intresserat mig nämnvärt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …