NegativeFormat – Moving past the boundaries

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Metropolis records, betyg: 0]

Efter inledande “Phase in” så har jag redan tröttnat. En tråkig instrumental låt i det hemska Antiloop/Richi M-träsket. Ska det fortsätta så här vill jag inte lyssna mer. Men någonting händer. Nästa låt, “Translucent” är riktigt snygg futurepop, med inslag av hederlig gammal body. Och så håller det på, jag blir positivt överraskad av nästan varje låt på skivan. Flera gånger kommer jag på mig själv att tänka att detta måste vara den perfekta hybriden av futurepop och ebm, den perfekta mixen av Skinny Puppy och Vnv Nation. NegativFormat, eller Alex Matheu som han egentligen heter, verkar vara ett riktigt kontrollfreak. Han skriver, sjunger, producerar, mastrar och gör t.o.m omslaget själv. Enda undantaget är i vackra “Sustain”, där han lånat ut mikrofonen till Rashree Matson. En låt som för tankarna till Delerium, till tiden då Delerium fortfarande var roliga och inte utstuderat MTV-anpassade. Kära synthare, kolla upp den här skivan. Ni kommer inte bli besvikna. Tänk bara på att hoppa över låt nummer ett!

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …