Melnyk – Silence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gaymonkey Records, betyg: 0]

Strut var en trevlig singel som släpptes innan Silence kom ut och givetvis finns låten med här. Likaså gör utmärkta Art Of Seduction som nådde skivdiskarna dessförinnan och Fabulous som släpptes i oktober. Utöver singellåtarna bjuder Melnyk på sju kompositioner och hans musik är helt elektronisk, ofta vacker, vemodig, stillsam och melodiös. Sången på “Strut”, “Sound of falling” och “Fabulous” står Sara Berg för. På den sistnämnda sjunger hon riktigt rökigt bluesigt, en något oväntad kombination till synthmusiken, men som fungerar ypperligt väl. Den manliga rösten på “Me and my muse” tillhör någon vid namn Haffi och hans bidrag får mig att associera till munkhymner och hemliga, mystiska ritualer av någon anledning. Hur som helst är “Me and my muse” ytterligare en av plattans höjdpunkter. När det gäller övriga vokalinslag förmodar jag att det på dessa är Melnyks egen stämma som ljuder.
Silence känns som en mogen och väl genomarbetad platta. Den är jämn och atmosfärisk nog att föra med sig lyssnaren till det universum som syntharna målar upp och det ligger en drömsk, beslöjad aura över helheten. Som ni förstår tycker jag riktigt bra om den här cd´n. Möjligtvis kunde den ha mått ännu bättre av ett par snabbare spår, men betänker man det faktum att detta är Melnyks fullängdsdebut så är det onödigt att klaga på bagateller.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …