Wednesday , February 28 2024

Desiderii Marginis – That Which Is Tragic And Timeless

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Cold Meat Industry, betyg: 0]

Tja, vad sager man? Desiderii Marginis är inga muntergökar direkt, men vad gör det om musiken ändå är så bländande vacker emellanåt att ögonen tåras? Och med titlar som “The Love You Find In Hell” och “Stolen Silence” är jag såld redan innan skivan ligger i spelaren.

Desiderii Marginis rör sig i den mörkare ambientmusikens utmarker, med gränser mot såväl worldmusik som new age/contemporary instrumental. Och blandningen av de olika ingredienserna är perfekt. Musiken flyter fram, som en liten bäck, trög av lera och is, i ett mystiskt och vackert landskap. Ibland strös lite glittrande gitarrer över de elektroniska landskapen, ibland låter allt lika kallt och kolsvart som om man vore vilse i den bortersta delen av universum. Musiken för tankarna till såväl Steve Roach som David Parsons.

Ett exempel på den knepiga blandning av influenser som Desiderii Marginis ror iland med är låten “Still Life” som inleds med något som för tankarna till strupsång för att sedan landa i atmosfärer som låter lika mycket Tangerine Dream som Michael Stearns.

Mitt betyg blir en mycket stark trea och en uppmaning till anhängare av dark ambient eller mer konstnärlig instrumentalmusik att ta sig en lyssning.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …