The Sorayas – Hours to days

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[singel, But is it art?/Border, betyg: 0]

Jag hade privilegiet att se Sorayas när de spelade på “Come out and play” i höstas. Mina fördomar om att de var stenhårda brudar som gjorde metal grusades ganska snabbt. Istället bjöds vi på snygga popmelodier stöpta i smittsam “snällpunk” och jag gick därifrån med ett löjligt och belåtet leende på mina läppar.
När de nu debuterar “på riktigt” med fyra-spårs ep`n “Hours to days” handlar det fortfarande om powerpop med stänk av gnistrande och slamrande punk. Trots att gamle Blue For Two-medlemmen Henryk Lipp varit med och petat i “Easy Tune”, märks knappt hans närvaro någonting alls. Bästa låten är istället långsamma “Tomorrow”, som t.o.m påminner en del om vad favoriterna i Lush en gång i tiden kunde åstadkomma. Sorayas singel är en trevlig liten skapelse och (om man nu måste jämföra…) hästlängder roligare än flickorna i Sahara Hotnights.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …