The Untamed – Strange Unknown

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records, betyg: 0]

Heptown Records släpper mycket kul och kultigt. Där ligger Cyclones, Bustups, Screamin´ Eric och The Buckaroos, för att nämna några band som har fått min värld att rocka under senare år. På samma skivbolag ligger också The Untamed, en dansk rockabillytrio som ägnar sig åt skräckfilmslyrik med tillhörande humor i titlar som “The coughin´ killer”, “Monster under my bed” och “Postcard from the grave”. Marco Burro (sång och gitarr), Helle Hellcat (bas och skrik) och Jacob The Ghoul (trummor och piano på ett par spår) öppnar dörrarna till Strange Unknown med läckra singeln “The cannibal king”. Sedan levereras ytterligare tolv mer eller mindre skitiga (men alla väldigt svängiga) låtar som gör sitt bästa för att återuppliva 50- och 60-talets amerikanska drive-in kultur. Någon som redan nu ropar The Cramps? Visst, vad The Untamed gör är inte direkt nytt. Ända sedan Screamin´ Jay Hawkins och Screamin´ Lord Sutch dagar har rock n roll och horror-teman utgjort en kär kombination. Det förändrar dock inte fakta: Strange Unknown är en sjuhelvetes kul, rockig och sleazig platta med en massa bra låtar som gör vilken halloweenkväll som helst till ett party. Det är bara att ta på sig de blå mockaskorna, kamma brülcreme i håret, dra upp volymen och starta Chevan. Soundtracket till den mardrömslika resan som slutar i ond, bråd död står The Untamed för.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …