Wednesday , February 28 2024

Foretaste – Beautiful Creatures

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Boredom Product, betyg: 0]

Från ingenstans dyker franska duon Foretaste upp och fullkomligt trollbinder mig. Fast helt stämmer inte “från ingenstans”. Forestaste har hörts på en och annan samlingsskiva samt gjort ett par remixer, men i ganska blygsam skala. Med “Beautiful Creatures” borde all försiktig blyghet vara som bortblåst, och den klassiska synthpopen har definitivt fått ett nytt affishnamn.

Det är inte helt lätt att hitta de perfekta referenserna för Foretaste har ett lite eget sound, men de namn som snabbt ploppar upp om man tittar bakåt i tiden är Propaganda och The Twins. Annars ligger Celluloide och EnCounter nära till hands att nämna om vi skall hålla oss i nutid. Inga dåliga referenser alltså, men så är inte Foretaste något dussinband heller. Lite småsnärtiga melodier i ett överflöd av blippbloppiga ljud och med en sångerska som sjunger gudomligt gör “Beautiful Creatures” till en musikalisk delikatess. Enda invändningen är att enbart en låt framförs på franska, men det är ju en sådan petitess att den knappt ens var värd att ta upp.

Mycket stark fyra, på gränsen till femma, tilldelas “Beautiful Creatures” och vänner av synthpop uppmanas härmed att snarast stifta närmare bekantskap med duon.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …