Wednesday , February 28 2024

Ella Rouge – Ella Rouge

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Moby Dick Music/Bonnier Amigo, betyg: 0]

Ibland, men inte särskilt ofta, ramlar det in skivor med låtar som är så direkta och till synes enkla att de känns naturliga efter första lyssningen. Det är nästan så att man associerar till självhäftande frimärken istället för sånger när man hör en sådan cd. Ella Rouges debutalbum inleds med “That´s me with the gun”, “Holly golightly” och “Jekyll n Hyde”. Tre frimärken som är omöjliga att värja sig emot. Helt spontant kryper låtarna in i hörselgångarna och bygger bo där, vare sig man vill eller inte. Jag associerar till bubbelgumhits från 70-talet, till Beatles senare (och bästa) period, samt Mott The Hoople och Elton John i moderniserad form.
Tyvärr ändrar sedan Ella Rouge stil vid några tillfällen och jag börjar misstänka att de inledande diamanterna var en tillfällighet, men fullt så enkelt är det inte. Efter ett par frimärken med halvtaskigt klister detoneras nämligen “The L.A. dogs” i ansiktet på undertecknad. Därefter avlossas fina balladen “Eldorado high” och ljuvliga “Into the light”. Sångaren Ludvig Andersson (ABBA-Bennys son) har skrivit samtliga spår. Fyra tillsammans med andra musikanter visserligen, men det är inget snack om saken: killen är en lysande melodimakare. Och styrkan med den här plattan ligger i arrangemang och framförallt komposition. Ella Rouge kan bli hur stora som helst och bandet har all möjlighet att tilltala en riktigt bred publik. Synd bara att plattan inte håller samma skyhöga låtkvalitet rakt igenom.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …