Thursday , February 29 2024

Ström i P2

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Duvander)

Sveriges Radio P2 meddelade nyligen att man kommer lägga ner Veckans Pausfågel, något som säkert många Zero-läsare redan uppmärksammat och sörjt.

P2 meddelar dock också att man satsar på ett nytt program, med första sändning 18 januari. Namnet är “Ström” och bakom programmet står Håkan Lidbo, Andreas Tilliander och Mats Almegård. Håkan och Andreas är till vardags internationellt välkända electronikaproducenter och Mats är skribent, bland annat i Groove.

– Jag ser detta som en fortsättning på samma process vi startade med Industrial Cool-projektet, säger Håkan. Att ge elektronika ett högre värde, att kunna diskutera musik på ett vuxet, seriöst, ibland t.o.m. vetenskapligt sätt.

Det kanske låter lite högtravande, men Håkan fortsätter direkt:
– Vårt program ska inte bli torrt och akademiskt, tvärtom, det blir väldigt högt tempo och kollagebetonat. Och vi har intervjuat riktigt intressanta personer.

Det sista är ingen överdrift från Håkans sida. Vad sägs om intervjuer med (bland många andra): Ralf Hütter, The Orb, Ellen Allien, Yello, Foetus, Wolfgang Flür, Akufen, Monolake, Richie Hawtin och Derrick May kombinerat med svenska storheter som Hans Appelqvist, Sophie Rimheden och The Knife.

Så ladda inspelningsapparaturen och håll ett öga på tablån för P2 den 18 januari.

Och Veckans Pausfågel då, undrar ni förstås? Jodå, den återkommer också, i varje program får en utvald artist i uppdrag att göra en egen pausfågel-remix.

Zero återkommer med mer information!

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …