Thursday , February 22 2024

Leiahdorus – Parallel Universe

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Även om Leiahdorus inte riktigt lyckas med sin ambition att skapa låtar och ljud som man hittills inte hört, så är deras synthpop unik nog för att tillfredställa mig omgående. Skivan blir bättre för varje gång jag lyssnar på den. “Parallel Universe” är lagom deppig i decembermörkret och synthljuden blandas med piano och bitvis gitarr till ett fylligt sound, och till detta sjunger Jason Smith på ett varierande sätt. Från väldigt klagande i “S.O.S” till vanlig popsång som i “New York Told Me So”. Skivans bästa spår är “Kiss On the Telephone”, inledningen på refrängen är en sån där enkel textrad som man lär sig omgående, “If I blew you a kiss, would you keep it in your pocket or on your lips”. Och det här är Leiahdorus bra på, det är många fraser som man kommer ihåg efter att ha hört skivan en gång. Leiahdorus, som för övrigt uttalas “lee-ah-dor'-iss”, saknar en riktig hit på “Parallel Universe” för att nå den sista biten upp till betyget fyra.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …