Wednesday , July 24 2024

Man.Machine.Industry – To Hell And Back Again

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, DEMO, betyg: 0]

Man.Machine.Industrys nya giv innehåller sex audiospår och en videolåt. Ljudkvalitén är högklassig och låter definitivt inte som någon demo, men likfullt är det vad To Hell And Back Again är. Mycket märkligt för övrigt att detta band inte är signat ännu av något bolag som satsar på modern, industriell hårdrock. Jag har hört mängdvis med skivkontrakterade grupper inom genren som inte har hälften av Man.Machine.Industrys kvaliteter.
Nåväl, inledningsspåret “My empire” är för mycket nu-metall för att jag ska gilla den, men “Song for freedom” och “Running free” är refrängstarka käftsmällar helt i min smak. Bägge spåren ger Marilyn Manson en match som det är tveksamt ifall han skulle överleva i dagsläget. Titelspåret är, något förvånande, en hypermodern fläsktung blues av kött och elektronik. Därefter följer en uptempo-slasher i form av “A.V (authorized version”) som rockar järnet och likaså gör avslutande “Who I am is how I kill”.
To Hell And Back Again är Man.Machine.Industrys fjärde demo. Förhoppningsvis kommer det ingen femte. Förhoppningsvis blir femman en fullängdare på något vaket bolag istället. Det är trots allt bara en tidsfråga innan någon nappar på det här energiladdade bandet och ser till att de får den kommersiella framgång de förtjänar.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …