I love you baby! – Mondegreen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Trewetha Records, betyg: 0]

Ser man bara bandnamnet är det lätt att tro att I Love You Baby! Sysslar med mespop eller möjligen Motown-soul. Det är helt fel. Bandet lirar elektronisk pop, ganska enkla melodier inlindade i pip, skrän, synthmattor, dataspelsblipp och trummaskinstakter.
I sina bästa stunder sprakar musiken som ett ställverk i ösregn (för att sno min egen formulering om singeln “Dorian”). Resten av plattan låter mesigare. Ibland verkar ljudeffekterna viktigare än låtarna.
Men Mondegreen är en helt acceptabel debut (om man inte räknar EP:n “Grand Pop 1977” från 2004) som bitvis glimtar till. Jag gillar exempelvis myrornas krig-känslan i avslutande “Another Day Suicide”.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …