Friday , December 9 2022

Singstar ’80s – (Playstation 2)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Sony / Nordisk Film, betyg: 0]

Så kom slutligen den Singstar-expansion man hoppades på; Singstar ’80s. Vilket decennium är mer karaokevänligt? Här finns melodierna, glättigheten, ytan och den konstanta partystämningen. För de som missat Singstar-konceptet kan spelet enklast sammanfattas som poängsatt karaokesång. Ju mer likt du sjunger som artisterna, desto mer poäng delas ut.
Svenskarna belönas med en alldeles särskild utgåva, där inhemska artister blandas med internationella. Det är den enda nackdelen med denna femte expansion i serien. Nu har exempelvis The Cures “Just Like Heaven” från den brittiska utgåvan ersatts med mindre roliga svenska substitut som Janne Lucas “Växeln Hallå”. Artisturvalet är dock över lag starkt och förvånansvärt varierat. Vad sägs om blandningen Alice Coopers “Poison”, Blondies “Atomic”, Freestyles “Fantasi”, Dolly Partons “9 To 5” och Starships “We Built This City”? Artistutbudet gör Singstar ’80s till den starkaste utgåvan hittills i serien. Undertecknad har hört det ryktas om en mycket spännande rockexpansion nästa år. Den som lever får se.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Morabeza Tobacco - Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco – Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco består av Gustav och Vanilla. De albumdebuterade 2019 med en självbetitlad platta och …