Idiot – Storvärk och Huvudvärk

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Eggtapes, betyg: 0]

Ibland ställer jag mig frågan hur vissa band får skivkontrakt. Bandet Idiot är just ett sådant. Idiot spelar metal-punk med svenska texter där bandet utttrycker sin vrede sin härstamning från Norrland. Man hittar bland annat textrader som “snö i skorna, jag vill bo i södra sverige” eller “pang på pungen i Portugal” Det är vad jag skulle kalla raggarmusik som doftar Eddie Meduzas anda. Syftet med den här skivan kan inta vara annat än att utgöra bakgrundsmusik då man dricker sig dyngrak på en lerig raggarfest eller till att spelas i en skitig replokal någonstans uppe i norr. Någon annat syftet kan jag inte se med denna CD.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …