Richard Andersson – The Ultimate Andersson Collection

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Metal Heaven/Sound Pollution, betyg: 0]

Keyboardisten Richard Anderssons nya är lite oväntat ett samlingsalbum, vilket titeln tydligt klargör. Dock innehåller den inte en massa gamla låtar som pressats på nytt för att tjäna extra kulor på skåpmat. Vad Andersson har gjort är att plocka ihop spår från tidigare delar av karriären som han inspelningsmässigt inte varit helt nöjd med och sedan lirat in dem igen. Så även om du har alla Richard Anderssons tidigare alster är The Ultimate Andersson Collection en nödvändig investering. Materialet är från såväl Space Odyssey, Majestic som Time Requiem och bland musikerna märks Göran Edman som sjunger samtliga låtar, keyboardisten Jens Johansson som gästar på en sång och gitarristen Sven Cirnski som gästar på två. Övriga spelemän är gitarristen Magnus Nilsson, trummisen Jörg Andrews och basisten Andy Rose.
Naturligtvis kan inte ett projekt som detta misslyckas. Däremot finns det en risk för att musikupplevelsen kan kännas enahanda. Något av Anderssons signum är nämligen att starta på full speed och sedan hålla detta amfetamintempo tills skivan är slut. Det gäller att lyssna noga för att inte missa variationerna och händelserikedomen. Slöar man till rusar plattan igenom skallen som ett expresståg och försvinner i ett töcken. Så ta din tid med denna energibomb av progmetal, power metal och melodiös hårdrock, för bästa resultat.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …