Thursday , April 18 2024

Tiger Lou

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

Under alla spelningar i Tyskland märkte Tiger Lou, eller Rasmus Kellerman som han egentligen heter, att de lugna låtarna inte funkade så bra live. Det var en sak han ändrade på till nya skivan “The Loyal”.

I fjol släpptes debutalbumet “Is my head still on” som var fylld med vackra, svärtade låtar nånstans mellan singer/songwriter och rock. På nya skivan “The Loyal” har musiken blivit aningen rockigare och mera rakt på.

–Det är mer givande för min del och för bandet och även för publiken tror jag. Jag hittade vissa saker när vi spelade in den förra skivan som jag tyckte om och klamrade mig fast vid, som jag försökte använda mig av på den här skivan, säger Rasmus Kellerman när vi pratas vid genom telefonen.

–Låtar som jag fortfarande tycker väldigt mycket om från den gamla skivan är låtar som “The war between us” eller “The Wake” som är mer…jag. Dom har spelat en stor roll i mitt liv.

Det är inga omvälvande förändringar i musiken vi talar om, men Rasmus märkte under de många Tysklandsspelningarna han gjorde efter förra plattan att de stillsamma låtarna inte gjorde sig rättvisa när de framfördes på stökiga rockklubbar. Denna gång ville han ha låtar som inte försvann i publiksorlet, men i övrigt är skivorna inspelade i princip på samma sätt.

–Jag har spelat in med samma killar, i samma studio och med samma utrustning. Största skillnaden är att vi har mixat den med en annan person och det har ju påverkat ljudbilden väldigt mycket. Vi mixade den förra skivan själva och vi ville ta materialet till en annan människas studio och få hans färg på det.
–Det är jag och Rolf Klinth som spelar in musiken och sen har vi ett band som kör live. När vi kör med bandet låter det väldigt annorlunda mot när vi spelar in. Särskilt den förra skivan, nu ville jag göra låtar som skulle vara så enkla som möjligt att köra live.

–Typ hälften av låtarna är skrivna i studion. De fanns inte när vi började spela in skivan. Jag hade gärna fortsatt några månader till och sållat bort de låtar på skivan som vi har spelat länge. Exempelvis “All I have” som vi kört ute i ett år blir jag mindre entusiastisk för än exempelvis en låt som “Until I´m there” som var den sista låten vi spelade in.

Skivan är redan försenad en månad och skulle man börja ta bort låtar man redan tröttnat på skulle hösten Europa-turné förmodligen få skjutas upp på obestämd framtid. Att Rasmus hela tiden får nya låtidéer får lösas på ett annat sätt.

— Jag får helt enkelt fortsätta att göra skivor.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …