Saturday , February 24 2024

Nervous Nellie – Don´t Think Feel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Go-Kart Records/ Sound Pollution, betyg: 0]

Det börjar utmärkt i “Cancer” – en låt som växer fram med lyssningarna – och “Personal Elvis” vars gitarr-hook och refräng tränger in i medvetandet som en fiskkrok i en gäddkäft. Även “Crack berry” har sin charm. Därefter är det inte lika skojigt längre.
Några spår som “Come down, find out” och “Peace pipe” funkar, men i det stora hela är resterande album inte alltför angeläget.
Den här typen av enkel och jordnära indiepop känns aningen daterad och lever uteslutande på låtmaterialet, såvida inte bandet har en genialisk förmåga att skriva fästande melodiska refränger, har ett egensinne som utmärker dem bland alla andra eller en teknisk, musikalisk förmåga att skapa något utöver det vanliga.
Jag upplever inte att Stockholmsbandet Nervous Nellie har uppnått dessa kriterium ännu, men det kanske kommer? Trots allt är detta bandets debut-album, efter den tidigare utgivna The Peace Pipe-EP och mycket kan hända framöver. Men som Don´t Think Feel låter är det främst plattans första låtar som sätter sig och resterande material går in genom ena och ut genom andra örat. Dock finns här potential, så man bör inte ge upp Nervous Nellie riktigt ännu. Istället håller jag tummarna för att de kan ta sitt stuk vidare och modernisera formen.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …