Wednesday , February 21 2024

Burek V – Make Up

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rhythm Ace Recordings/Border, betyg: 0]

Make Up är Burek V´s andra fullängdare och den har sina för- och nackdelar. Eftersom jag alltid har varit svag för sångare som sticker ut från mängden och vågar låta annorlunda, så räknar jag de vokala insatserna till plussidan, samtidigt som jag kan förstå om en del har svårt för den här sången. Sedan finns här ett gäng schyssta låtar som vemodigt lugna valsen “Repeat”, titellåten som hamras fast i huvudet, skitsimpelt repetetiva “Lure” och ödesmättade “Frequent flyer” som också hamnar på positiva listan.
Den här Stockholms-trion har uppenbarligen egenart och kompositörssinne, även om inte alla spår är hits, men det är någonting med plattan som får mig att tröttna också. Medan jag sitter med hörlurarna på och lyssnar så är allting soft, men efteråt får jag en bismak, en känsla av att jag just har upplevt något småtrist och träigt. Det gör att det tar lång tid mellan gångerna då Make Up spelas. Plattan inger inte det efterlängtade sug som många andra favoritskivor gör. Antingen beror det på soundet, känsloläget eller det faktum att samtliga låtar inte håller fullt ut. Men när Make Up väl slukas av cd-spelaren fungerar den absolut och de bästa spåren glider in genom öronen som gamla vänner, medan de sämre flyter förbi, nästan som omärkliga skuggor. Har du inte hört Burek V förut så lyssna i affären innan du köper.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …