Wednesday , July 24 2024

The Teenage Idols – Something Wicked

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Playground, betyg: 0]

Andra skivan sägs vara den svåraste. The Teenage Idols har sannerligen inte haft några större problem med att få till det. Smart nog har de behållit sin sjukt energiska primalrock intakt. Fast precis som sångaren Halvards Kramer-frisyr har den utvecklats en smula. Här bjuds vi på fler surf-gitarrer och mer punk än senast. Överlag låter fler låtar helt enkelt ondskefulla. Och bilden jag ser för mitt inre när jag lyssnar på Something Wicked är en klonad Denis Leary med instrument. Omöjlig att tycka illa om, men inte helt pålitlig.

Här finns, för den som inte förstått det ännu, en hel del humor också. Ett exempel är gitarren i introt och outrot till “Erase Me”, som ekar av riffet på första skivans “Here She Comes”. Det enda som är sämre den här gången är att jag inte fick samma chock som när jag hörde debutalbumet. Samtidigt är det nog omöjligt att upprepa. Band som gör en första skiva som är i princip perfekt lägger ribban högt.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …