Saturday , April 20 2024

Black Belt – Only One/Shortcut To Sensation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[singel, Novoton, betyg: 0]

Black Belts sound beskrivs som ett hopkok av ett flertal sound. NY-punk, motown-soul och indiepop nämns som referenser. Bandet vill med detta leverera ett sound som det sprakar energi ifrån. Tyvärr finner jag ingen energi i denna korsning på nya dubbelsingeln. Soundet känns mer som hämtat från ett garageband som repat alltför länge med en överhängande krampkänning. Jag får känslan av att bandet har spelat in en jamsession där de inte ger allt. Black Belt får inte ut den energi som beskrivs i utskicket. Låtarna “Only One” och “Shortcut To Sensation” är helt enkelt inte några singellåtar.

Black Belt har mycket att bevisa om de skall leva upp till de lovord som beskriver bandet i utskicket. Här kammar bandet dock hem noll.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …