Sunday , February 25 2024

The Dweller – Duets

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Promo, betyg: 0]

The Dweller alias Robin Björkman sjunger lågmälda, depressiva sånger på den här plattan. Hans duettpartners är Nicholaus Sparding, Susanne Henningsson, Christian Abrahamsson, Malin Hedin, Johan Lindwall och Heléne Pohlstrand. Kompas gör The Dweller av medlemmar från Love Is All och Ronderlin.
Sex spår framförs och “May of 92 (or maybe 93)” är lite mer fartfylld än de övriga. Huvudsakligen rör det här sig om lugn musik med cineastiska texter om döden, pengar, olycklig kärlek, våld och dekadans. Textmässiga, såväl som stämningsmässiga paralleller kan dras till Nick Cave, Lou Reed, Nico, Heavy Trash och andra mörkermän och kvinnor, vars lyrik många gånger behandlar likvärdiga ämnen.
Mina favoriter är tveklöst “Last date” med Malin Hedins prozac-sömniga röst bakom den andra mikrofonen, “Money is God” tillsammans med Johan Lindwall och “Audrey”, där The Dweller får mikrofonhjälp av Christian Abrahamsson. “Audrey” har också plattans mest sleaziga text, så kolla upp den. “A name for this” däremot, är småtråkig och lite väl gullig för min smak. Duets är ingen nödvändighet men det är en trevlig platta att spendera hösten i sällskap med, så ge gärna The Dweller och hans duettpartners en chans.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …