Thursday , April 18 2024

Mascotte – Mascotte

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Surprise, betyg: 0]

Tänk dig firmafesten på kontoret, den där då företaget bjuder på omänskliga mängder alkohol och diverse onyttigheter att äta till. Man kan stilla misstänka att alla inte kommer att ta sig hem efteråt på natten/morgonen och när städpatrullen dyker upp nångång på eftermiddagen nästa dag så kommer dom att hitta ett par kollegor, fortfarande utslagna och sovandes under bordet, på toaletten eller i chefens soffa. Okej, samla ihop dom fem upphittade partydjuren och ta ett fotografi av dem. Tadam! Där har du omslaget till Mascottes platta.

Och första spåret, “Office Jobs” är i sanning soundtracket till statusen hos dessa vrak när de tvingas hjälpa till att städa. Det tar med andra ord inte många minuter i Mascottes sällskap för att inse att detta är något utöver det vanliga. Eller vad sägs om refrängen “And he’s handsome son of a bitch” eller låttiteln “Ride Em Girls”. Nä, Mascotte drar sig inte för något, i alla fall inte vad gäller layout eller språkligt. Men musiken då?

Jodå, här finns det allt en hel del att hämta och häpnas över. Trashig synthelectro som påminner om att electroclashen ännu gör små avtryck är den gemensamma nämnaren, men varje spår är ändå helt unikt. Medan New Order-doftande “Midnight In The City” är vackert stillsam och tillräckligt städad för att kunna spelas i P3 så låter “Toys For Boys” istället som en hybrid mellan Silicon Teens och Chemical Brothers. Ett och annat bottennapp har följt med, vilket sänker betyget från fem till fyra, men när Mascotte är bra så är dom tokigt bra. Favoriterna är “Action Man”, synthrock i vars text den deppige Action Man beklagar sig över att han gift sig med Barbie och blivit tönt istället för att fortsätta sina tuffa äventyr, och “Italodisco” som är något av det våldsamt fräckaste jag hört på mycket länge. Kommer Mascotte förbi för att spela live är enbart “Italodsico” värd hela inträdesavgiften. Ojojoj, vad bra.

Den som har en Mascotte vid sin sida är en lycklig synthfreak!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …