Funkservice International – Life And Flowers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, B & B Records, betyg: 0]

Kajsa Karlsson har en smått fantastisk röst, någonstans mellan amerikanska discodrottingen Grace Jones, Eartha Kitt och danska supersångerskan Annisette Hansen i Savage Rose. Det är en sådan stämma man verkligen lägger märke till, som står ut ifrån mängden och Karlssons röst knockade mig direkt då jag satte på plattan. Det är inte ofta det händer nu för tiden, när alltför många sångare/sångerskor mest låter identitetslösa.
Life And Flowers är Funkservice Internationals uppföljare till A Post Modern Life, som jag tyvärr inte har hört ännu, men är debuten lika tilltalande som Life And Flowers bör jag ändra på den saken snarast. Funkservice International laborerar i ett musikaliskt land där soul, världsmusik, jazz, Santana och pop möts i en cool, smått sofistikerad, men svängig lounge-atmosfär. Musiken känns både 60-talschic a´ la tv-deckarjazz och hypermodern samtidigt. Den är variationsrik och varm, men beslöjad med en sensuell svalka som får mig att tänka på färgglada paraplydrinkar och lyxiga bungalows. Med andra ord är det cinematisk musik att ha på, både i bakgrunden på cocktailpartyt, att intensivlyssna till (för det händer en hel del som inte bör missas) eller att iscensätta det romantiska kvällsmötet med. Kort sagt: musik som passar för ett flertal sköna situationer i livet.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …