Sunday , February 25 2024

Kaiser Chiefs – Employment

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Polydor/ Universal, betyg: 0]

När Kaiser Chiefs är som bäst, i till exempel “Na na na na naa” och “You can have it all”, påminner de lite om Pulp. Här och var finns också drag av Madness pop, som i singelsläppet “Oh my God”, och synthigare spår som “Everyday I love you less and less” är ordentligt charmiga. De elva låtar som plattan innehåller har ett relativt vitt spektrum inom den raka popens ramar och att jämföra Kaiser Chiefs med ett enda band vore inte adekvat. De petar i lite olika planteringar, men oavsett vilken stil de är inne på för tillfället så lyckas de att göra en bra låt av den. Med detta inte sagt att plattan håller någon hyperjämn och superhög kvalitet rakt igenom. Vissa spår är helt enkelt inte lika bra som andra, men de får till det tillräckligt ofta för att det ska vara ett nöje att lyssna på “Employment”.

Bandet kommer från Leeds och engelskt är det ut i fingertopparna, så gillar du brittisk popmusik bör du kolla in den här plattan. Man kan skönja spår från Mott The Hoople i låtar som “Born to be a dancer” och “I predict a riot” till artister som Devo och Sparks i andra. Ingenstans låter det karbonkopierat och Kaiser Chiefs har ingen så originell sångare som i nämnda grupper, men å andra sidan: Ian Hunters och Russell Maels växer inte på träd. Dessutom gör Ricky Wilson ett bra jobb med den röst han har. Originell eller ej.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …