Wednesday , February 21 2024

Death From Above 1979 – You´re A Woman, I´m A Machine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Last Gang Records, betyg: 0]

Death From Above 1979 är ett par killar som gillar att larma med både röster, bas, trummor och synth. Jesse F. Keeler och Sebastien Grainger är de enda bandmedlemmarna och de använder inga gitarrer, men musiken låter inte extremt avskalad ändå. Herrarna öser på rätt bra och emellanåt lyckas de skapa riktigt starka låtar. En av de bästa och mest “synthiga” är “Black history month” där man har satsat på melodiös sång istället för skriksång och “Little girl” är suggestiv med en hackig bas som lätt skulle kunna tas för en gitarr. En annan höjdare är “Sexy results” som avslutar plattan och där percussion ingjuter en svängig funkkänsla.
Annars är det vanligt att det här bandet använder sig av ren punkattack i utförandet, men det låter ändå inte punk om dem. Snarare som garagerock möter indiepop i ett relativt sanslöst och påhittigt framförande. Vissa spår skulle, med annan instrumentering och ljudbild, kunna fungera som hårdrock. You´re A Woman, I´m A Machine består av två plattor där den första är själva albumet och den andra innehåller remixar, en live-tagning och ett par videos. Konvolutet föreställer bandet med elefantsnablar istället för näsor och det känns lika skruvat som skivans innehåll. Vad man kan konstatera är att Death From Above 1979 inte är en grupp som passar alla. Det krävs att du gillar skrän, skrik, elektrisk energi och ett knastertorrt ljud.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …