Siva Six – Rise New Flesh

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Decadance Records, betyg: 0]

Siva Six har definitivt sina fram och baksidor. Det ena kommer med det andra, vare sig man vill eller inte. Framsidan är duons musik som täcker in de mer melodiösa områdena av ebm och dark electro, vilket alltid är trevligt. Just dark electro tenderar annars ofta att bli ganska enahanda utan större variation. Detta har grekerna Siva Six undvikit genom att någorlunda variera de dominerande synthljuden, och ibland även slänga in någon mer långsam historia. Men annars så rör sig spåren mellan Nitzer Ebbs energi och Hocicos panikmättade racermusik. Ett och annat mer industriellt inslag håller lyssnaren tillräckligt vaken att behålla intresset skivan igenom.

Det hela är alltså både hårt och fint. Baksidan är Z, som sångaren kallar sig. Det är säkert en petitess och skitsak, men jag måste ändå få protestera lite mot hans sätt att uttala de engelska texterna. Det är minst sagt rejält knackigt emellanåt. Jag är säker på att om Z hade sjungit på grekiska så hade det låtit både bättre och mer spännande. Och då hade kanske till och med betyget börjat röra sig uppåt.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …