Hell Within – Asylum Of The Human Predator

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, LifeForce Records, betyg: 0]

Stenhårt, aggressivt, med väsande growl och skönsjungna, melodiska partier gör att Hell Within hamnar någonstans mellan nu- och dödsmetallgenren ungefär. Gossebarnen brakar på utav helvete (och gör således skäl för namnet), försöker bryta mot rådande hastighetsbegränsningar och skriver låtar med titlar som “Godspeed to your deathbed”, “Bleeding me black”, “Redemption…is a cold body” och “A world to murder”. Den vanliga visan alltså, när det gäller grupper som gillar toppluvor, huvudrakning och bockskägg.
Hell Within är okay på vad de gör, men de hade varit bättre om de varierade tempot lite oftare. Och då menar jag inte bara partierna inom låtarna – för det har de redan fixat och det är standard inom genren – utan själva låtarna som sådana. Alla tycks komponerade i samma snabba tempo och det får åtminstone mig att vilja höra Candlemass eller Cathedral som omväxling. Att bandet har nöjt sig med tio spår och att flera känns väl genomarbetade är dock ett plus. Bortsett från en hemkörd platta så är detta trots allt Hell Withins debut på ett riktigt skivbolag. Möjligheten till ytterligare utveckling finns alltså. Förhoppningsvis skippar de growlsången framöver, så man hör vad verserna handlar om också.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …