Thursday , February 29 2024

Bobby släpper ny singel

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

“She’s History” som nya singeln från Stockholmstrion heter är en glad poplåt med sommarkänsla. Låten är det första smakprovet från det kommande albumet, The Mexico Session, som släpps i november senare i år.

I ett pressmedelande berättar gruppen om arbetet med “The Mexico Session”
Bobby tillbringade några veckor i Mexico vilket resulterade i detta album.
– Vi gjorde varje dag till en låt, säger keyboardisten Torben Doe. Det var planen och den höll, det hände rätt konstiga saker hela tiden. Som när vi var ute och plaskade och folk på stranden började vinka till oss. Vi vinkade såklart glatt tillbaks och undrade om vi verkligen var stora i Mexico tills vi hörde nån skrika SHARK! Jag tror att hajen faktiskt nuddade mitt ben och just då var vi inte så kaxiga, senare på kvällen skrev vi “Swimming with sharks”.
Sångaren Julian Brandt fortsätter: – Eller den dagen när vi var på sightseeing och kollade in nåt gammalt tempel, solen stekte på och det var så otroligt varmt, och ingen skugga! Jag tuppade av. När vi kom hem till hotellet skrev vi “Burning sun”. Så fortsatte det. När vi kom hem hade vi 16 färdiga låtar… och en solbränna.

Eget bolag
Bobby släpper singeln på det egna bolaget BBmusic och förhandlar med flera skivbolag om en gemensam albumrelease. – Vi sa upp samarbetet med vårt förra skivbolag när vi märkte att vi kunde göra jobbet bättre själva, berättar Julian och fortsätter – Vi gjorde ju allt på förra plattan: producerade, mixade, art, hemsida osv så det var inget direkt svårt beslut att utifrån det och tidigare erfarenheter starta ett eget litet skivbolag.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …