Saturday , April 13 2024

The Bustups – They´re Airborne

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Step Aside Records/ Heptown Records, betyg: 0]

Det är förvånande hur många proffsiga ska-band Sverige har spottat fram under senare år. Efter The Skalatones (där Mikael Salonen och Niklas Anderberg medverkar och som också har proddat den här plattan), Square och Eskalator debuterar nu det Malmöbaserade sexmannabandet The Bustups med sin femspårs-ep. Och det är ingen ankskit, det här heller.
Bandet består av tre killar och tre tjejer, sången sköts mestadels av damerna och texterna är på engelska. Det svänger fint om det mesta på plattan, men vi tar låtarna i tur och ordning:
Poppiga “No fun at all” är som titeln antyder, inte plattans roligaste spår, men låten funkar och saxsolot är trevligt. “New fast and angry” är en stompigare och snabbare energikick, medan instrumentala “Big heist” går ner i tempo. Fina solopartier här, främst från saxofon och trombon. Kompet kan man inte klaga på någonstans. Det pumpar på som det ska (!) skivan igenom. Mina personliga favoriter är tveklöst plattans två sista låtar: “Rude girls club” med sin oerhört medryckande rytm, schyssta sång och tuggummirefräng, samt instrumentala “Linton Bob” med jazzigt blås. Det hade gärna fått vara med av “Rude girls club”-stuket på They´re Airborne och det känns lite mycket med två instrumentalare när plattan bara innehåller fem spår allt som allt, men det är randanmärkningar. Undertecknad ser fram emot en kommande fullängdare.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …