Quit Your Dayjob – Quit Your Dayjob

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Bad Taste / Bonnier Amigo, betyg: 0]

Först och främst vill jag fastslå att Quit Your Dayjobs minialbum inte är “dåligt” i traditionell betydelse. De kan faktiskt spela och ibland ryter det till lite om någon surfgitarr eller spökorgel. Det är helt enkelt så att jag inte riktigt fixar den typ av musik de spelar. Låtarna är mellan 1:07 och 2:14 långa och består av knäpp instrumentalmusik skapad med trummor, gitarr och synth. Förlåt, det finns faktiskt sång också, men den består av framskrikna mantran som på sin höjd består av en hel mening. Vad sägs om nonsentexter som “Open up, coconut” (från “Coconut”)? En enda låt har en något längre text, och det är “Pigs From Hell” som huvudsakligen framförs på tyska. I mindre doser kan Quit Your Dayjob vara rätt underhållande, men till och med ett minialbum på tolv minuter blir för flippat för mig. Någon som minns Mikael B. Tretows och Ted Gärdestads studioprojekt Caramba från 1981?

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …