La Masa – Nu Eller Plötsligt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A West Side Fabrication, betyg: 0]

Jag har varit helt ovetandes om La Masas existens, fram till dess att jag plötsligt började bli serverad låten “Tomhetens Dunkla Spår” i P3 Svea. Det räckte med en första lyssning för att fastna och snabbt kröna Göteborg-gossarna till Lustans Lakejers och/eller Ratatas arvtagare.

Med debutplattan “Nu Eller Plötsligt” i handen inser jag att bandet är betydligt bredare än så. Här ryms allt från svensk Stranded-synth, till Franz Ferdinand puls, via pop av såväl Hellströms som Shutricks snitt. Variationen på plattan är så stor att man faktiskt skulle kunna ta den för en samlingsskiva. I kombination med de lustigt poetiska vardagsbetraktelserna är jag övertygad om att La Masa snart kommer att bli en välkommen gäst i mången hem. Man kan faktiskt misstänka att genombrottet kan komma redan nu, eller plötsligt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …