Wednesday , February 21 2024

Jen – One-way Dialogue EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Serpentine Music, betyg: 0]

På omslaget sitter en tjej med en akustisk gitarr. Elin Sigvardsson har producerat (och spelat lite) och Josef Zackrisson finns också med på ett hörn. Då vet man nästan på förhand hur det ska låta. Och ja, “One-way dialogue EP” blir absolut ingen överraskning.
Jen är ännu en i raden av gitarrtjejer som sjunger småtrevliga sånger med vän röst. Och det är lika fantasilöst och ointressant som det brukar. Inte för att Jen gör bort sig på något sätt, men kvoten är liksom redan fylld (med råge). Det finns redan alldeles för många av hennes sort.
Ska man utmärka sig i gitarrsångerske-genren krävs nåt extra, och när jag lyssnar på Jen hör jag inget som säger varför jag skulle välja henne istället för exempelvis Ane Brun, Anna Ternheim eller nämnda Elin Sigvardsson. Det behövs inte mer musik att hindra pinsam tystnad på parmiddagar.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …