Thursday , April 25 2024

Funkwelten – The Label Compilation 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Funkwelten, betyg: 0]

Tycker du om melodifestivalen, ABBA, Vince Clarke och Melody Club? Tycker du att en bra poplåt ska vara tre minuter lång och ha en klämkläck refräng som sätter sig i bakhuvudet? Okej, då kan du sluta läsa nu.

Tycker du om abstrakt och komplex musik som ständigt förändrar sig och skapar suggestiva stämningar i ditt medvetande? Har du artister som Aphex Twin, Brian Eno, Mouse on Mars, Ellen Allien och Pan Sonic i din skivsamling? Okej, då finns det all anledning att fortsätta läsa.

Det tyska bolaget Funkwelten erbjuder nämligen mängder av suggestiv ambient på sin Label Compilation 1. Mystisk rymdmusik varvas med sval chill-out och lätt världsfrånvarande electronica. Grupper som Flint Glass, Polyspace och Klangfarbe visar framfötterna på ett fördelaktigt sätt. “Hypnotiskt” och “meditativt” är två ord som väl beskriver stämningarna på produkten.

I små doser är det alldeles förträffligt bra. I större doser tenderar det dock att bli aningen tjatigt, vilket är lite oroväckande då det trots allt handlar om en samling med 9 olika artister. Funkwelten är ett spännande bolag och de ska ha cred för sina fina idéer, men de har en bit kvar innan de kan nämnas i samma andetag som WARP, Morr Music eller BPitch Control.

Om Webbmaster

Kolla även

Freddie Wadling och Henrik Cederblom spelar och sjunger sittandes på varsin pall.

Nu släpps tidigare outgivet material med Freddie Wadling!

Freddie Wadling framstår så här sju år efter sin död allt mer som ett unikum …