Thursday , February 2 2023

Exklusiv spelning på SAMA 2005!

Scandinavian Alternative Music Awards (SAMA) arrangeras på tjusiga Trädgår’n i Göteborg , fredag 13 maj 2005. Det är åttonde året i rad för evenemanget som sedan 1998 fungerat som synthmusikens egen Grammisgala.

Nu är ytterligare två bokningar klara. Det svenska popundret Saft återuppstår exklusivt för en kväll för att bjuda SAMA-publiken på en hitkavalkad av sällan skådat slag! Dessutom kommer Stisch, med exklusiva gästerna Magnus Carlson (Weeping Willows) och Nina Natri(ex-Homy, ex-Fidget), att framföra material från sitt debutalbum.

Artistinfo

SAFT
Det svenska popundret SAFT hade en kort men intensiv karriär från 1997-2000 med två fullängdsalbum, en lång rad singlar och flera bejublade spelningar. Trion från Örebro/Stockholm vann dessutom pris för Bästa Artist på SAMA 2000 samt Bästa Låt både 1998 och 1999. Fredag 13 maj återuppstår Saft för att bjuda SAMA-publiken på en hitkavalkad av sällan skådat slag!

STISCH
Göteborgs Stisch intar en av Trädgår’ns scener med exklusiva gästerna
Magnus Carlson (Weeping Willows) och Nina Natri (ex-Homy, ex-Fidget), för att
framföra material från sitt ännu obetitlade debutalbum.

Bokade sedan tidigare
COLONY 5
HOWARD JONES [UK] FIXMER/MCCARTHY [FR/UK] LOWE
MELOTRON [DE] STRIP MUSIC
TOP GUN.

Med reservation för eventuella ändringar.

Biljetterna
Biljetterna till SAMA kostar 350 kronor plus 20 kronor förköpsavgift. Biljetterna säljs än så länge endast på SAMAs hemsida www.sama.mu. Fler förköpsställen annonseras inom kort.

Omröstningen
Genom SAMA-omröstningen utses skandinaviens bästa nykomling, låt, album och artist inom syntgenren. I år kan man även rösta på skandinaviens bästa klubb/festival. SAMA-omröstningen startade 1 januari och vem som helst får lov att rösta på vad som helst. Den opartiska musiktidningen Zero sköter SAMA-omröstningen via sin hemsida www.zeromagazine.nu. Zeros redaktion ger också ett antal frivilliga förslag att rösta på i respektive kategori. Vinnarna presenteras vid prisutdelningen på Trädgår’n i Göteborg, fredag 13 maj 2005.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Saft – Norrbacka

Med smarta, elektroniska poplåtar som ”Superstjärna” och ”Sitter perfekt” gjorde Saft succé i slutet av …