Mr Jones Machine – New Wave

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Progress Productions, betyg: 0]

Aldrig förr har väl klapp-maskinerna arbetat så hårt på 2000-talet som de får göra på Mr Jones Machines debutplatta “New Wave”. Bandet har varit med ett tag nu och gjort flera bejublade spelningar, som förra årets SAMA spelning.

“New Wave” doftar 80-tal och new romantic redan från början. Man leker hej vilt med klapp-maskiner och sköna körer används flitigt i refrängerna. Det verkar nästan som Mr Jones Machine försöker att avverka hela 80-talet på en CD. På vissa ställen berör de Fad Gadgets tidiga sound, ett bra exempel på detta är låten “New Wave”. Även tidiga Depeche Modes sound får utrymme här, som i “Vision In Motion”. Trots att bandet gör sitt yttersta för att väcka det forna 80-talet vid liv igen, andas denna release år 2005. Bandet har hittat en skön balansgång mellan det forna och nutid. Låten “Jaguar” som kan bli en lika stor klassiker som S.P.O.C.Ks “Never Trust a Klingon” är ett strålande bevis på detta. “Jaguar” är en fartfylld synthpops låt med en lagom tafatt refräng (drive away with you, in my Jaguar) som sätter sig direkt. Trots den torftiga versen, tycker jag ändå att den passar in i låten och den fångar ens uppmärksamhet.

Mr Jones Machine har lyckats att få till en synthpops platta som är intressant, som dessutom är deras debut-CD. Jag ser redan fram emot kommande releaser och konserter med detta band.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …