Violent Entity – Mechanized Division

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Black Rain Records, betyg: 0]

Old School EBM hör inte till vanligheterna i USA, men Violent Entity är just ett sådant projekt. Även om dessa jänkares musik har klara referenser till just EBM a lá 80-talet, försöker bandet att skapa något nytt. Men allt som oftast förr, lyckas man inte få sin musik dit man vill och i slutändan känns som just ännu ett band i mängden. Om man nu vill förändra EBM världen, varför då inte göra det helhjärtat?

I Viloent Entity´s fall så saknar man total närvaro och tyngd. Låtar som “Cold as Ice” och “Mechanized Divison” skulle nog till och med misslyckas på säkra dansgolv så som SAMA`s och Tinitus dansgolv.

Det kommer inte att bli något paradigmskifte i EBM världen tack vare Violent Entity. De kommer inte heller att förändra EMB världen. “Mechanized Division” är just bara en dålig EBM platta, som kommer att bli ännu en dammsamlare. Jag ställer mig faktiskt frågan, hur bandet fick skivkontrakt, för just så dåligt är det här.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …