Wednesday , July 24 2024

Burton L. – Spy Life

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Omega Point Records/ Burton L. Music, betyg: 0]

Stråkintrot “Fuel for trees” låter som temat till någon romantisk 30-talsfilm. Detta kastreras abrupt av knastriga synthar och en återkommande pianorefräng i “Groggy”. Därefter varieras och kombineras organisk musik, oftast på akustiska instrument, med synthdominerade låtar och houserytmer, triphop och allsköns påhitt. Hela albumet känns som ett lekfullt experimenterande med moderna genres och instrumentering.
Dessvärre fungerar det inte tillfredsställande. Det som började så bra blir till en skakig, snirklig och irriterande berg-o-dalbanefärd där vissa idéer känns jättespännande, men så resulterar de bara i en gäspning. Visst är det trevligt att som Burton L, ha en bred musikalisk utgångspunkt, men att sedan foga samman alla bitar till någonting hållbart visar sig vara desto svårare. Och finns det någonting värre än att gång efter annan luras till höga förväntningar som sedan spolieras? Det är vad man utstår när man lyssnar igenom Spy Life.
Några riktigt trevliga spår, förutom redan nämnda “Groggy”, är “It´s so easy (to love you)”, “Planet kid”, och “Can´t breathe”. Tyvärr räcker det inte för att lyckas med ett album, men det skulle bli en fin ep. Förhoppningsvis koncentrerar Burton L musiken mer till nästa skivsläpp, skaffar sig ett tydligare tema eller en röd linje och följer den. Då kan det bli riktigt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …