Thursday , June 20 2024

Little Barrie – Little Barrie EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Genuine/ PIAS/ Playground Music, betyg: 0]

Fyra låtar och en Aspects-remix av tredje spåret, “Thinking on the mind”, är vad London-baserade Little Barrie bjuder lyssnaren på. Bandet består av Barrie Cadogan på gitarr och sång, Wayne Fullwood på trummor och sång, samt Lewis Wharton på den fyrsträngade. Dessutom har Edwyn Collins tillsammans med bandet producerat det hela. Resultatet låter mycket 60-tal. Första spåret, “Burned out”, bygger på en laidback funkrytm med organiskt groove och “Be the one” har drag av The Band och Dylan. Därefter kommer lugna “Thinking on the mind” vars melodi är plattans starkaste och instrumentalaren “Mud sticks” har en tilltalande, mörkare feeling av vit djungelblues. Inte så tokig, men dock en bagatell. Slutligen framför man så remixen av “Thinking on the mind” som går i reggaetakt och innehåller lite rap vid ett par tillfällen. Tanken är säkert att den ska spelas på dansgolven, och även om den har ett skönt, lojt sväng så föredrar jag ändå den oremixade varianten.
Jag gillar Barrie Cadogans ljusa röst och naturliga sätt att använda den. Låtarna bandet framför är småtrevliga men det här är ingen platta som vänder upp och ner på min värld. Little Barries musik är avskalad, naken och enkel. En sådan platta som popkritiker brukar skriva upp utan sans och vett. Själv håller jag mig mer sval till den i väntan på fullängdaren.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …